• Paul Tang is Europarlementariër en delegatieleider van de Partij van de Arbeid. Hij werd geboren in Haarlem en groeide op in Alkmaar. Nu woont hij in Amsterdam, is getrouwd en vader van twee zonen. Als Europarlementariër en delegatieleider houdt hij zich bezig met economisch en monetair beleid, financiële regelgeving, aanpak van belastingontwijking, budget, energie en innovatie.

    Van 1995 tot 2005 was Paul verbonden aan het Centraal Planbureau waar hij werkte aan ‘Four futures of Europe’ – een analyse van de uitdagingen voor de Europese Unie en haar lidstaten. Ook was hij plaatsvervangend directeur Algemene Economische Politiek op het ministerie van Economische Zaken. Paul promoveerde in 2000 in de Economische Wetenschappen en schreef naast wetenschappelijke artikelen ook columns in de Groene Amsterdammer.

    In 2007 werd Paul Tang lid van de Tweede Kamer waar hij in 2007-2010 financieel en fiscaal woordvoerder van de PvdA-Tweede Kamerfractie. Daarna werkte hij als zelfstandig adviseur en was econoom bij Boer & Croon.

    Voor de Europese Parlementsverkiezingen 2014 werd hij gekozen als lijsttrekker namens de Partij van de Arbeid. Paul vindt dat Europa over mensen moet gaan en daarom meer moet zijn dan markt en munt. Hij pleitte voor een werkloosheidsnorm als tegenhanger van een begrotingsnorm. Hij zette zich ook toen al in voor een gelijke berekening van de winstbelasting voor grote internationale bedrijven in de Europese Unie.