• De afgelopen maanden ben ik op pad geweest in het land met mijn verhaal over Europa. Omdat ik vind dat de Partij van de Arbeid voorop in de strijd moet gaan voor een eerlijk, duurzaam en zeker Europa. Ik ben onder de indruk van de gesprekken die ik heb mogen voeren met heel veel afdelingsgenoten overal in het land. De vernieuwing van de Partij van de Arbeid is gaande: dat merk ik overal!

    Bovendien heb ik kunnen concluderen dat mijn verhaal binnen en buiten de partij steeds breder erkend wordt. Steeds meer partijgenoten willen met mij voorop in de strijd in Europa. Steeds meer zijn het met mij eens zijn dat de werkenden het onderspit dreigen te delven tegen de macht van het grote geld en de big data. Dat 99 procent van de mensen het dreigt af te leggen tegen de macht van 1 procent. Sinds ik in de politiek zit voer ik strijd om die grote en groeiende ongelijkheid aan te pakken. Het is hét onderwerp van deze tijd en het is goed dat dat verhaal steeds breder erkend wordt.

    Dat verhaal wil ik blijven vertellen komende jaren. Ik wilde dat doen in een lijsttrekkersverkiezing, omdat ik dacht dat die de partij extra en nieuwe energie zou geven. Maar ik heb moeten concluderen dat dat ideaal nu niet binnen bereik ligt. Gedoe, zo wordt er buiten de partij, en soms ook in de partij gedacht. Zeker na de verkiezingsstrijd in 2016.

    Daarom heb ik besloten me te kandideren als lid van het Europees Parlement en niet als lijsttrekker. Dat Frans Timmermans een buitengewone kandidaat is, maakt dat besluit nog niet eenvoudig, maar wel makkelijker. Aan de strijd voor een eerlijk, zeker en duurzaam Europa blijf ik mijn bijdrage leveren. Vanuit een eensgezinde Partij van de Arbeid en met nieuw elan heb ik me daarom gekandideerd als lid van het Europees Parlement. Zodat we gezamenlijk kunnen blijven strijden voor onze sociaal-democratische idealen, die relevanter zijn dan ooit. Laten we samen eensgezind de schouders eronder zetten.

    Paul Tang
    10 oktober 2018